Miten tienata rahaa netissä?

Kysymys kuuluu: Miten tienata rahaa netissä?

Vastaus puolestaan on: Kuten ehkä saatat tietääkin, Verkosta Vapauteen – teema käsittelee elannon ansaitsemista internetin avulla toteuttamalla itseään ja intohimoaan. Teemaan sisältyvää tietoutta jakavat aiheeseen tiiviisti pureutuva Verkosta Vapauteen – kirja sekä menestyksekkäiden yrittäjien tarinoita ja tärkeimpiä oppeja maailmalle vievä Verkosta Vapauteen – podcast.

Blogin tarkoituksena on viestiä epäsäännöllisen säännöllisesti paikkariippumattomaan työskentelyyn liittyviä aiheita ja ilmiöitä. Näihin ajankohtaisiin seikkoihin sisältyvät kaikki neljä tulojen ansaitsemiseen verkon kautta tähtäävää polkua.

Miten tienata rahaa netissä käytännössä?

Jos olet lukenut Verkosta Vapauteen – kirjan, niin olet varmasti tietoinen näistä eri nettiliiketoiminnan suuntauksista. Kerrataan joka tapauksessa seuraavaksi paikkariippumattomien tulojen ansaitsemiseen tähtäävät taipaleet:

  • Sisältöpolku
  • Palvelupolku
  • Verkkokauppapolku
  • Digituotepolku

Ensimmäisenä suuntauksena siihen miten tienata rahaa netissä on sisältöpolku. Tähän malliin kuuluu isona osana oman nettisivuston kaupallistaminen bloggaamista hyödyntämällä – esimerkkinä toimii hienosti tämä postaus.

Bloggaamisen yhteyteen voi laittaa teemaan tiiviisti sisältyviä mainoksia vaikka Google AdSensea hyväksi käyttäen – tai erilaisia affiliate-verkostoa avuksi ottaen.

Toinen hyvä vaihtoehto on kirjoittaa niin sanottu sponsoroitu postaus. Tällöin jokin kaupallista hyötyä tavoitteleva taho voi maksaa tekstin tuottajalle ja/tai julkaisijalle tietyn euromääräisen summan tai vastaavasti tuotepalkkioita.

Malliksi voisi mainita sen, että itse olen tehnyt pidemmän ajan yhteistyötä jalkapallomatkoja välittävän tahon kanssa. Jos FC Barcelona liput kiinnostavat vaikkapa Espanjan matkan yhteyteen, niin kannattaa tsekata mahdollisuus Jalkapallomatkat.com – sivuston kautta tarjoutuviin vaihtoehtoihin.

Toinen tie elannon ansaitsemiseen netin kautta on palvelupolku. Tähän suuntaukseen sisältyy oman ajan myyminen palkkioita vastaan freelancerina toimien. Freelancer-malli on loistava tapa ansaita tunti- tai projektikohtaisia tienestejä lukuisilta eri nettityöskentelyyn liittyviltä sektoreilta.

Voit tarjota palveluita sisällöntuottamisesta ja kielen kääntämisestä lähtien aina enemmän asiantuntijuutta ja erikoistumista vaatiiviin hakukoneoptimointiin ja graafiseen osaamiseen saakka.

Ja kaikkea siltä väliltä.

Jos et ole vielä tutustunut tähän taipaleeseen tulojen ansaitsemisen osalta, napsauta itsesi Upwork.com – tai Freelancer.com – portaaleihin katsomaan erilaisia vaihtoehtoja palkkiota vastaan suoritettavista työtehtävistä.

Vinkkinä voisi tässä kohtaa tarjota näin suomen kielellä kommunikoidessa sen, että kannattaa rajata etsittävät työtehtävät vain kotimaista osaamista vaativiin kilpailun vähentämiseksi – ja samalla tulotason korottamiseksi. Kirjoita siis vain ’Finnish’, ’Finland’ ja/tai ’Suomi’ palveluiden hakukenttiin työmahdollisuuksia etsiessäsi.

Kolmantena taipaleena kohti elannon ansaitsemista verkossa toimii verkkokauppapolku. Kuten termi melko selkeästi kuvaileekin, tämän vaihtoehdon tarkoituksena on mahdollistaa paikkariippumaton elämä verkkokauppiaana.

Verkkokauppaa voi tänä päivänä tehdä kolmella eri tavalla

Voit pyöräyttää pystyyn joko perinteisen verkkokaupan, aloittaa dropshipping-verkkokaupan tai hyödyntää kolmansien osapuolien tarjoamia markkinapaikkoja.

Nämä vaihtoehdot toimivat tiiviisti kiteytettynä seuraavalla tavalla.

Perinteisessä mallissa tilaat myytävät tuotteet omaan varastoon, laitat verkkokaupan itsenäisesti pystyyn, satsaat markkinointiin liikenevät eurot sekä pakkaat ja lähetät myydyt tuotteet asiakkaalle. Eli koko prosessi kulkee kauppiaan kautta.

Dropshipping-vaihtoehto helpottaa työmäärää ensimmäiseen malliin isosti. Tämä siksi, koska myytävä tuote lähetetään suoraan tuotteen valmistajalta asiakkaalle – ilman kauppiaan osallistumista välikätenä. Kauppias keskittää siis panoksensa markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Markkinapaikat vapauttavat kauppiaan kädet kokonaan niin valitessaan. Esimerkiksi kaikkien varmasti hyvin tuntema – ja pitkään huhuissa Suomeenkin jollain tasolla rantautuva Amazon, tarjoaa ns. fullfillment-palveluita, joiden tarkoituksena on lähettää tuotteet Amazonin omaan varastoon käsittelyä ja lähettämistä varten.

Logistisen aspektin ohella markkinapaikat tarjoavat toki myös selkeät ja toimivat puitteet itse kaupan pyörittämiselle. Tällöin verkkokauppiaan tehtäväksi jää tuotekatalogin viemisen ohella markkinapaikan sisäisestä näkyvyydestä huolehtiminen.

Neljäs, viimeinen ja samalla monien haikaileman niin kutsutun passiivisen tulon mahdollistaja on digituotepolku (tiedä se, että passiivinen tulo vaatii rutkasti aktiivista työtä etukäteen sekä jatkuvaa ylläpitoa ja kurssin suoristamista).

Digituotetaipaleeseen kuuluu erilaisten digitaalisten tuotteiden valmistaminen ja myyminen. Tuotteisiin sisältyvät mm. e-kirjat, verkkokurssit ja ohjelmistot, joita valmistetaan oman asiantuntijuuteen ja osaamistasoon peilaten.

Jokainen meistä on jonkin alan asiantuntija – tiedostimmepa sen tai emme. Kun ymmärrämme sen, että opettaja on vain yhden kappaleen oppilaitaan edellä, kykenemme valmistamaan ihmisten ongelmia ratkaisevan tai intohimoa vahvistavan tuotekokonaisuuden.

Digituotteiden myyntiin löytyy tänä päivänä roppakaupalla erilaisia vaihtoehtoja myyntisivustoista webinaareihin. On tärkeää tiedostaa myös jokaiseen tilanteeseen sopivat myyntisuppilot, jotka tähtäävät liiketoiminnan maksimoimisen ohella asiakkaalle mahdollisimman paljon lisäarvoa tuottavaksi kokonaisuudeksi.

Lopuksi

Blogin ensimmäinen teksti pureutui siis Verkosta Vapauteen – teeman neljään tulojen ansaitsemismalliin ja siihen miten tienata rahaa netissä. Nämä väylät ovat sisältöön pohjautuva polku, palveluun keskittyvä tie, verkkokaupan avulla kaupallistettava taipale sekä digitaalisten tuotteiden myymiseen ohjaavan liiketoiminnan pyörittäminen.

On vain neljä polkua elannon ansaitsemiseen internetin avulla. Valitse oma ja muuta maailmasi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *